+36-70/9406135 | kapcsolat@archery.hu            

+36-70/9406135 | kapcsolat@archery.hu            

Friedrich Klára - Szakács Gábor: Tászok-Tetőtől a Bosnyák Piramisokig

Friedrich Klára - Szakács Gábor: Tászok-Tetőtől a Bosnyák Piramisokig
Friedrich Klára - Szakács Gábor: Tászok-Tetőtől a Bosnyák Piramisokig
Raktáron 1 db
3 000 Ft
Összehasonlítás
Kedvencekhez

A Friedrich Klára-Szakács Gábor házaspár többek között a rovásírás tanulmányozásáról ismert, könyveik kiadását alapos kutatómunka előzi meg. Általában néhány év gyűjtőmunka során összesítik rovásírás-kutatásaik eredményeit, és bocsátják könyv formájában az olvasó rendelkezésére.

E 2007-ben megjelent, közel 300 oldalas könyvük fő témaköre a Tászok-tetői megalit műveltség és a viszokoi hegypiramis rovásjeleinek összevetése, történelmi kapcsolatuk feltárása. A Tászok-tető a Kárpát-medencében, Erdélyben található. Az 1013 méter magas fennsíkon és környékén több száz írásos kőtömb volt fellelhető, melyek átlagos mérete 180×140 cm volt. Sajnos ezekből mára csak kettő maradt meg épségben, melyeket a Gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeumban őriznek. A bosnyák piramisoknál 2006-ban járt először Szakács Gábor, s azzal a felfedezéssel tért haza, hogy a Nap piramis alagútjában és környékén lévő nagy köveken ősi magyar rovásírásos jeleket talált. E két terület történelmi kapcsolatát kívánja felvázolni a szerzőpáros számos képpel illusztrált kötetében, amely komoly beszélgetéseket és izgalmas, itt-ott rejtélyes tudósításokat tartalmaz. Külön fejezetet szenteltek Bencsik András tanulmányának, amely Jézus személyének a Szent Koronával és Csíksomlyóval való összetartozásáról szól. 

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Az ősi magyar rovásírás a Kárpát-medencében alakult ki, aminek emlékei a történelmi Magyarország területén köveken, templomok falain, csont-, fa-, ezüst-, aranytárgyakon, könyvekben maradtak fenn. Rovásírásos emlékeink bizonyítják népünk Kárpát-medencei eredetét. A történelmi Magyarország területén napjainkban is még legalább százezer ember használja mindennapi életében a rovásírást. Szakács Gábor újságíró, rovásírás kutató 10 éve szervez versenyeket az ifjúság 9-18 éves korosztálya számára, melyen évente átlagosan hétszázan indulnak. Bár tizenöt-húszezer éves jelrendszerről van szó, ma is tökéletesen használható, már csak azért is, mert a magyar nyelv hangjait ezzel lehet legtökéletesebben lejegyezni. Tászok-tetőtől a bosnyák piramisokig könyvében a szerzőpáros azt is bemutatja, hogy nyelvünk a 10. században hogyan viszonyult a ?betolakodó? idegen latin betűkhöz. A latin betűs írásrendszerben ugyanis nyelvünk 13 hangjára (TY, GY, NY, SZ, ZS, CS, LY, J, K, Á, É, Ö, Ü) nem volt jel. A szerzők által összeállított, s röviden székely-magyarnak nevezett rovásírás ábécé, a Tordos-Vinca műveltség, a gyergyói Tászok-tető, a francia Glozel köveinek és a bosnyák piramisok egyszerű és összetett jeleinek nagyfokú hasonlóságát bizonyító könyv a téma iránt érdeklődőknek jó szívvel ajánlható.
Adatok
Google Termék Kategória
784
Cikkszám
ad_konyv_taszok-tetotol_a_bosnyak_piramisokig