+36-70/9406135 | kapcsolat@archery.hu            

+36-70/9406135 | kapcsolat@archery.hu            

Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék

Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Mag - Magyar Gyógynövénymag keverék
Nincs raktáron
830 Ft
Nincs raktáron
Összehasonlítás
Kedvencekhez

1 tasak = kb. 2-4 m2

A gyógynövény magkeverék Magyarországról származó évelő fajokat tartalmaz. Kivétel a Kamilla, amely egynyári, illetve áttelelő egyéves növény. Egy csomag vetőmag 2-4 m2 bevetésére alkalmas.

A gyógynövény magkeverék díszcsomagolásán rábaközi minták szerepelnek, előlapján pávás életfa motívummal, amely a termékenység, teremtő erő és a ciklikusan megújuló örök élet jelképe. A tasakon magyar, angol és német nyelvű leírás székely-magyar rovásírás ábécé található. A vetés információkat piktogramok szemléltetik. A mag jelen van ősi kultúránkban, mint a kezdet az újjászületés, de az élet az örök körforgás, életerő és a lehetőségek szimbóluma is

Fontos, hogy a magvakat nem szabad mélyre ültetni. Legtöbbjük fényigényes, ezért napos helyre vessük.

A gyógynövények alkalmazása és felhasználása előtt mindig tájékozódjunk részletesen és kérjük háziorvosunk segítségét, hogy az adott növényt hatóanyagai miatt használhatjuk-e vagy sem!

Talajigény: Közepes tápanyag ellátottságú vagy tápanyagban szegény, jó vízgazdálkodású kerti talaj ideális a növények számára.

Fényigény: Nagy. Napos, esetleg kúszó árnyékos területekre vessük a magokat.

Vízigény: A kifejlett növények kis vízigényűek.

Tápanyagigény: Közepes. Az ültetés előtti talajelőkészítés során kijuttatható érett komposzt vagy szervestrágya.

Gondozási, ápolási munkák: A magvetés történjen megfelelően előkészített, laza talajba. A magokat kb. 1 cm mélyre vessük, így az eltérő magméret nem jelent hátrányt a kelés során.

Összetétel: Cickafark, orbáncfű, orvosi zsálya, lándzsás útifű, orvosi ziliz, citromfű, kisvirágú füzike, tejoltó galaj, mezei katáng, kamilla, szurokfű, kakukkfű

Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Összetétel:
- Cickafark (Achillea millefolium) : A "nők gyógynövénye". Virágát és levelét gyűjtjük. Magas növényi ösztrogén tartalma van. Teáját női betegségekre, menstruációs görcs, serdülő- és változókor panaszaira, méh- hólyag- orrvérzésre, felfázós tünetekre, légúti panaszokra, gyomor és bélhurut, vese- és hólyaggyulladásra használhatjuk.

- Lyukaslevelű orbáncfű (Hypericum perforatum) (Szent János virága): A virágzás egybeesik a nyári napfordulóval (Szent Iván napja), emiatt már a régi időkben is varázserőt tulajdonítottak a növénynek. Virágos hajtásait gyűjtjük. Antidepresszáns, közérzetjavító, enyhe nyugtató. Szívbetegeknek, gyomorfekély és reflux-betegség esetén is ajánlott. Kiváló gyulladáscsökkentő és immunerősítő. Olaja sebgyógyító hatású.

- Orvosi zsálya (Salvia officinalis): Melegigényes, szárazságtűrő, fagyérzékeny növény, télen takarni kell. A kifejlett, ép leveleket gyűjtjük. Ősidők óta használják, fontos gyógynövényként , azt gondolva, ha zsálya nő a kertben, nem kell semmilyen betegségtől tartani. Gyulladáscsökkentő és összehúzó hatású. Levelének forrázata torokgyulladásra, szájüreg öblögetésére, belsőleg izzadás, bélhurutra, húgyúti fertőtlenítésre ajánlott.

- Lándzsás útifű (Plantago lanceolata) (gyíkfű, útilapu, keskeny levelű útifű). Magját állítólag a hunok lovainak patái hozták be Ázsiából Európába (id.: Szabó Gyuri bácsitól). Rétek, legelők, utak melletti területek elterjedt növénye. Kifejlett, ép leveleit gyűjtjük a virágzás kezdetéig. Kiváló gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és sebgyógyító, rovarcsípések, kisebb égési sérülések esetén is használatos a friss útifű levél. Légutak gyulladásos megbetegedéseiben, köhögéscsillapítására, köptetőként használjuk. Teájának rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert és allergiás megbetegedésben is jótékony hatású.

- Orvosi ziliz (Althea officinalis): Természetes élőhelye árterek, árokpartok környéke. A gyógyászatban leveleit, virágait és gyökerét is használják. A köhögéscsillapító, köptető és vizelethajtó tulajdonságú leveleket nyáron gyűjtjük. Teáját húgycsőgyulladásra és vesekövek kezelésére is használják. Gyökerének főzete bélbevonó és sebgyógyító hatású.

- Citromfű (Melissa officinalis): A növény erőteljesen bokrosodik, érdemes távolabbra szétültetni. A leveleket virágzáskor gyűjtjük. Idegerősítő, idegnyugtató, görcsoldó, emésztést segítő, vizelethajtó és izzasztó hatású.

- Kisvirágú füzike (Epilobium parviflorum): Árok- és patakpartokon, ártéri gyomtársulásokban fordul elő. Virágos hajtását gyűjtjük, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. „A férfiak gyógynövénye”. Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás tüneteinek javulását eredményezi.

- Tejoltó galaj (Gallium verum) /Szent Antal virága/: Száraz réteken, útszéleken terem. A virágos hajtást gyűjtjük. Neve arra utal, hogy összerántja és sárgára színezi a tejet, sajtot és vajat. Teáját vese- és májtisztításra, nyirokrendszeri és hasnyálmirigy problémákra használjuk.

- Mezei katáng (Cichorium Intybus): Réteken gyakori. Gyökerét, vékonyabb szárhajtásait és tőleveleit használjuk. Serkenti az étvágyat és elősegíti az epetermelést. Hatékony emésztési zavarok kezelésében. Csökkenti a vér triglicerid- és koleszterinszintjét. Kiváló máj- és vese-méregtelenítő.

- Kamilla (Matricaria chamomilla) /Orvosi székfű/: Régen Hungarikumnak nevezett, Európában elterjedt, egynyári, illetve áttelelő egyéves növény. Szikes, napos területeket kedveli. Virágzatát gyűjtjük teljes virágzáskor. A kamilla magja fényre csírázik, tehát mindenképpen felszín közelében kell maradnia vetéskor. Nyugtató, görcsoldó, szélhajtó, emésztést serkentő, gyulladáscsökkentő és jótékony hatású emésztési zavarok kezelésében. Forrázatát külsőleg szem-és sebborogatásra, toroköblítésre használjuk.

- Szurokfű (Origanum vulgare): Hazánkban is gyakori, száraz gyepek, erdőszélek fűszer- és gyógynövénye. A virágzó leveles hajtást gyűjtjük. Az agyalapi mirigy működését fokozza. „A lélek füve”. Teája köhögéscsillapító, baktériumölő, idegnyugtató, hangszalaggyulladásra is használhatjuk.

- Mezei kakukkfű (Thymus serpyllum): A kakukkfű fűszer- és gyógynövény. Szárazságtűrő, melegkedvelő, fényigényes. Egész Európában előfordul, Magyarországon főleg a szárazabb, füves réteken nő. A virágzó, lágyszárú hajtásokat gyűjtjük. Teáját elsősorban köhögés ellen használjuk, de nagyon jó immunerősítő és gátolja a sejtek öregedését. Étvágyjavító, gyomorjavító, görcsoldó, szélhajtó is.

Adatok
Google Termék Kategória
2802
Cikkszám
da_mag_gyogynovenymag_keverek