Friedrich Klára - Új Rovásírás Tankönyv

Friedrich Klára - Új Rovásírás Tankönyv
Friedrich Klára - Új Rovásírás Tankönyv
Out of stock
5.24 £
Out of stock
Comparison
To Favourites

A füzet a rovás ábécé betűinek megfelelő csoportosításával megkönnyíti azok elsajátítását, így nem csoda, hogy általános iskolás gyermekek is alig néhány szakköri óra után kívülről fújják.
Ennek az a magyarázata, hogy a feladatok a játékosságuk (pl. közismert szólások) és a helyes magyar beszéd (idegen szavak helyettesítése magyarokkal) erősítése mellett a nemzettudat és nemzetismeret tárgyköréből is merítenek, pl. az elszakított nemzetrészek városainak rovásírásos gyakorlása.

Tanuljuk és tanítsuk a rovásírást! – így fogalmazta meg ősi íráskultúránkkal kapcsolatos hitvallását FRIEDRICH KLÁRA jó évtizeddel ezelőtt.
Mivel minden ígéret és fogadalom annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle, az említettek szellemében gyakorló tanárként, több évtizedes szakmai gyakorlattal a háta mögött állította össze az oktató kiadványait: Rovásírás gyakorlatok nemcsak gyerekeknek I-II. (2000), Rovásírás tankönyv és szakköri ötlettár (2003), most pedig annak bővített változata Új Rovásírás Tankönyv és Szakköri Ötlettár címmel.

Recommend
Print
Question about the product
Details
Ezek a tanfüzetek ma már a Kárpát-medence egészében hozzáférhetők, a maguk nemében korhatártól függetlenül – még a felnőttek körében is – a legkelendőbbek.
Újdonság az előző füzethez képest többek között Barta József (a tetszetős kivitel az ő munkáját dicséri) számrovás fejezete, Bóthné Kósa Erika tanár (Bp. XVII. ker. Zrínyi Miklós Ált. Isk.) rovásírásos óravázlata, sok kép, köztük királyi pecsétek nyomata, Szakács Gábor összeállítása a Kárpát-medencei Rovásírásversenyek történetéről.
A tartalmas füzet tulajdonosának – azon túl, hogy megtanulta belőle a rovásírást – már csak egy feladata marad; csatlakozni azokhoz, akik tanítják.

Az ÚJ ROVÁSÍRÁS TANKÖNYV ÉS SZAKKÖRI ÖTLETTÁR című ezen kiadványt a rovásírást tanulók és tanítók részére egyaránt ajánljuk.
Info
Google Termék Kategória
784
Article No.
ad_konyv_uj_rovasiras_tankonyv